Interview | Nathan van Gisbergen

31 december 2020 15:30


BAARN- 2020 is ten einde. Het was een bewogen jaar met veel up en downs, zeker ook door het coronavirus. Ter afsluiting van dit jaar spraken we met Nathan van Gisbergen. Over zijn basisplaats, rendement en het helpen bij de jeugd.

Je bent dit jaar uitgegroeid tot basisspeler in het 1e. Hoe kijk je terug op jouw ontwikkeling deze eerste seizoenshelft?
"Laat ik voorop stellen dat dit een heel gek jaar is. Toch ben ik tevreden met de ontwikkeling die ik de afgelopen tijd gemaakt heb. Zoals je zegt ben ik een vaste kracht geworden en door minuten te maken heb ik echt stappen gemaakt. Er zijn nog wel echt punten waar ik aan moet werken, dus ik ben er nog zeker niet!"
 
Ook heb je regelmatig de aanvoerdersband gedragen.
"Haha, dat klopt! Ik vind zelf dat dat niet zoveel voorstellen omdat je het altijd als team moet doen. In je eentje bereik je misschien meer op korte termijn, maar met z’n allen kom je veel verder. Het blijft natuurlijk wel een eer om als Eemboys clubjongen die band te dragen."
 
Wat wellicht wel omhoog kan is je rendement. Assist en goals. Ben je daar zelf mee bezig?
"Als bezigheid in deze Coronatijd ga ik vaak nog wel is een balletje trappen dus er wordt wel aan gewerkt. Maar heel druk ermee bezig? Nee dat niet. Uiteindelijk is het ook lastig om als verdediger assist of goals te maken. Ik focus mij daarom meer op het verdedigende aspect."
 
Welke wedstrijd staat jou nog het meest bij?
"We hebben afgelopen jaar weinig wedstrijden gespeeld maar OSO-uit was wel echt een knotsgekke wedstrijd. Het veld was nog slechter dan een gemiddeld weiland vol koeien en dat was ook terug te zien in het spelbeeld. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen en was het echt een teamprestatie."
 
Het team is volledig veranderd ten opzicht van het Ribberink-tijdperk. Met wie trek je het meest op, zowel buiten als binnen het veld?
"Sinds dit seizoen hebben we natuurlijk veel nieuwe jongens en hebben we een heel jong team. Dat maakt het erg leuk en fanatiek. Ik kan het met iedereen wel goed vinden maar naast voetbal ga ik nog wel is met Jurgen en Roy om."
 
Op welke manier vul jij de vrije tijd in die ontstaan is door de coronatijd?
"Tegenwoordig geef ik af en toe training aan de jeugd van Eemboys. Ik vind het mooi om te zien hoe Raymon en Tim dit hebben opgepakt. Als je ziet waar ze vandaan komen met de jeugdafdeling is dat echt een prestatie! Doordat het ook zo goed georganiseerd is, vind ik het ook leuk om training te geven."
 
Als we kort vooruitblikken, hoe zie jij 2021 voor je?
"Ik hoop, net als iedereen, dat we snel af zijn van Corona en dat we weer normaal kunnen leven en voetballen. Doelstellingen zetten voor dit seizoen is lastig omdat het niet zeker is of we nog in competitieverband gaan voetballen. Maar ik weet zeker dat wij als team veel punten gaan halen omdat we een echt team zijn geworden."
 
Tot slot, is er nog iets dat je wil zeggen tegen de mensen binnen Eemboys?
"Zeker weten! Eemboys is een warme club en dat wordt zelfs in de Coronatijd benadrukt. Via deze weg wil ik iedereen een sportief en gezond 2021 toewensen. En hopelijk tot snel weer op de club!"
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!