Facebook Toestaan Niet toestaan

Eemboys doet zichzelf te kort tegen Austerlitz

16 mei 2022 20:15

Eemboys doet zichzelf tekort tegen Austerlitz

Baarn - Op een zeer zonnig Ter Eem heeft de ploeg van Sandor Augustijn zichzelf tekort gedaan tegen Austerlitz. De bezoekers verkeren net boven de degradatiestreep, waardoor zij moesten terwijl Eemboys wilde. Het duel eindigde in een remise.

Op de 31ste verjaardag van Eemboys speelde de hekkensluiter onder toeziend oog van tientallen supporters een uitstekende wedstrijd. Bij de Baarnaars ontbraken diverse basisspelers en dat bood kansen voor Willem van de Berg en Thomas Wouterse. Uitgerekend beide spelers namen de doelpunten voor hun rekening aan blauwwitte zijde. Zodoende ging Eemboys met een 2-1 voorspong de rust in.

In het tweede bedrijf was het veelal tegenhouden, doordat de formatie met een man minder kwam te staan. Een akkefietje bij de cornervlag kwam de middenvelder duur te staan, waardoor hij met zijn tweede gele prent van het veld werd gestuurd door de dwalende arbiter. Eemboys moest alles op alles zetten om de gelijkmaker te voorkomen en dat ging gepaard met een aantal goede counters van de thuisploeg.

De minimale marge had allang verdubbeld moeten zijn, maar Eemboys had pech in de afronding. Vijf minuten voor het einde viel de 2-2 en zo maakte Eemboys veel goed na twee zware uitglijders. Met nog drie speelronden voor de boeg wordt het puzzelen voor Eemboys. Emre Ilbay voegde zich toe aan de ziekenboeg, terwijl Arwin Johari een schorsing opliep.