Datum

28 oktober 2017 12:00

Accommodatie

Onbekend

Eemboys 2 gaat door met waar het mee bezig was: punten pakken.  Op eigen veld won de ploeg van Ed de Groot met 7-4 van het tweede team van Cobu Boys.

De openingsfase begon al met doelpunten. Na 5 minuten kwam een vrije trap van aanvoerder Stefan Kieft voor de voeten van Joppe Steenbeek en hij opende de score: 1-0. Vlak na deze goal was het alweer gelijk nadat de spits van de uitploeg een voorzet afmaakte: 1-1. Gelijk na deze treffer was het wederom raak voor Eemboys’ Steenbeek die de bal goed onder de keeper doorschoot: 2-1. Drie doelpunten en dan staan er pas tien minuten op de klok, waardoor je je kunt afvragen waar dit gaat eindigen. De ploeg uit Baarn was dominant en had het betere van het spel. Vele aanvallen over de flanken via Roy Burgwal, Nick De Graaf en Steven Daniels zorgen voor een aantal kansen op meer doelpunten. Joppe Steenbeek maakte in deze sterke fase zijn derde treffer en dus een hattrick: 3-1. Na dit doelpunt zakte het wat in bij de thuisploeg, al kreeg Cobu Boys geen kansen door een sterke verdediging bestaande uit Nathan van Gisbergen, Arjan Hamelink, Kevin Ter Rele en Manuel Rigatti. In de 44e minuut leek de club uit Amersfoort terug in de wedstrijd te zijn, want de stand werd op 3-2 gezet. Een minuut later zorgde Hamelink, uit een corner van Kieft, voor een ruststand met een marge van twee: 4-2.

Ook in de tweede helft was Eemboys dominanter. De man vande hattrick maakte in de 50e minuut zijn vierde goal van de wedstrijd: 5-2! De formatie van De Groot kwam niet in de problemen en was op jacht naar meer treffers met invallers Joey van de Steeg, Peter van Fulpen en Jordi van Maanen. Stefan Kieft zette de stand knap op 6-2 uit een assist van doelman Raymon Koops! Enkele minuten hierna maakte spits Kenneth de Bree zijn eerste van het seizoen, en dus 7-2. Een monsterscore lonk, maar Cobu Boys knokte zich ietwat terug wat leidde tot de 7-3 in de 85e minuut en 7-4 in de 88e minuut. Iets voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Raymond Moleveld kon het nog 7-5 worden, maar keeper Koops voorkwam dit.

Zo wint Eemboys 2 het doelpuntenfestijn van Cobu Boys en staat nu op 11 punten uit 6 duels.