Eemboys 2 verslaat Nieuwland na superieure tweede helft

27 januari 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

EEMBOYS 2 VERSLAAT NIEUWLAND 3 NA SUPERIEURE TWEEDE HELFT

Het tweede elftal van Eemboys heeft zaterdagmiddag zijn eerste wedstrijd van 2018 gewonnen van Nieuwland 3: 3-0. In het tweede bedrijf vielen de goals die gemaakt werden door Wesley Ribberink, Joppe Steenbeek en Kenneth de Bree. Mo Abdi Aden werd Man of the Match.

Openingsfase
Eemboys en Nieuwland waren in het eerste gedeelte van de wedstrijd aan elkaar gewaagd en het spel bevond zich voornamelijk op het middenveld. De ploegen voetbalden ietwat chaotisch waardoor het vooral slordig oogde.

Lat
Het duel was nog niet heel lang onderweg, toen de thuisploeg voor het eerst van zich liet horen. Een corner werd door Nathan van Gisbergen op de lat gekopt.

Aanvallen
Eemboys bleef op jacht naar de openingstreffer. De ploeg probeerde vooral te voetballen aan de rechterkant van het veld waar Roy Burgwal en Ferdinand Molenaar dan veelvuldig gezocht worden om zo de aanvallers in stelling te brengen. Steven Daniels, Kenneth de Bree en Stefan Kieft kregen wel wat mogelijkheden, maar kansen bleven uit.

Redding Koops
De uitploeg kreeg echter de grootste kans van de eerste helft. Nieuwlands aanvoerder schoot de bal goed richting het doel maar keeper Raymon Koops redde erg knap waardoor de stand gelijk bleef.

Wissels
Na zo’n 40 minuten moest Stefan Kieft geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Kevin Lumaye Schuld. In de rust wisselde Ed de Groot drie spelers: Arjan Hamelink, Kenneth de Bree en Steven Daniels. Ian van Hamersveld, Ricardo Koot en Wesley Ribberink kwamen erin.

Eemboys op voorsprong
Direct na rust was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Ribberink kreeg de bal goed mee en rondde oog in oog met de keeper beheerst af: 1-0.

Joppe Steenbeek
Het spel werd de tweede helft vooral verlegt naar de rechterkant waar Steenbok uitblonk. De ‘gelegenheidsrechtsbuiten’ speelde vaak zijn directe tegenstander uit waardoor de ploeg gevaarlijk kon worden. Steenbeek beloonde zichzelf met een treffer door een corner er in één keer in te draaien: 2-0. Na ongeveer 75 minuten kreeg hij een terechte publiekswissel.

Verdediging als een muur
Eemboys gaf in het hele tweede helft geen kans meer weg door fantastisch verdedigen van Roy Burgwal, debutant Barry van Doorn, Ricardo Koot en de absolute man of the Match Mo Abdi Aden die echt heel goed stond te spelen op de linksbackpositie.