Facebook Toestaan Niet toestaan

Eemboys wint eerste oefenwedstrijd

14 augustus 2015 9:45

Eemboys heeft de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen gewonnen bij en van Sportief (Noorder). Voor de ploeg uit Baarn scoorden Dennis Schaap, Marco Kaasjager en Peter v Fulpen (2x).

Hoewel er nog een behoorlijke groep (voornamelijk verdedigers) spelers op vakantie zijn, vertrok de Inprobaformatie met 15 fitte spelers naar Noorder. Een aardig eindje rijden, maar de groenwitten hadden vorig seizoen de reis naar Baarn gemaakt dus dit keer waren de Baarnaars "de sjaak". Het was niet voor niets want er werd een zeer nuttige oefenwedstrijd op het echte gras gespeeld.

Eemboys had zeker 20 minuten nodig om de wedstrijd in handen te krijgen. In die tijd had Sportief reeds geprofiteerd van een slechte opbouw van Eemboys en was na een te zachte terugspeelbal op een 1-0 voorsprong gekomen en het was aan Remco Giele te danken dat deze stand niet verdubbeld werd. Toen na een minuut of 20 Dennis Schaap de 1-1 had binnen geknald kreeg Eemboys de wedstrijd beter onder controle. Nog voor rust werd Marco Kaasjager door het hart van de verdediging van Sportief weggestuurd en rondde koelbloedig af. Hierdoor was de ruststand 1-2.

Na rust begon Sportief opnieuw sterker en wist vrij snel met een mooi schot keeper Tim Luijken te verschalken. Luijken moest net als Giele kansloos 1 goal toestaan en keepte verder foutloos met net als zijn voorganger ook nog een mooie safe.

Eemboys bleek uiteindelijk de sterkste ploeg en kreeg grote kansen. Jordy Bos zag 2 goals afgekeurd worden, maar Peter v Fulpen wist nog wel 2x te scoren.

Derhalve een zeer nuttige oefenwedstrijd, die ook nog eens winnend kon worden afgesloten.

Zaterdag 15 september zal Eemboys deelnemen aan het SEC toernooi waar het SVM, FZO en sv de Vecht tegen zal komen.