Facebook Toestaan Niet toestaan

Eemboys oefent met wisselende resultaten

18 augustus 2015 22:15

In de voorbereiding op het aankomende voetbalseizoen waarin Eemboys 25 jaar bestaat, zijn de resultaten in de oefenduels wisselvallig. De ploeg van hoofdtrainer Chris van de Graaf mist nog de nodige spelers, met name verdedigers. Desondanks is het spel van de Inprobaformatie aardig in de serieuze oefenduels. Op het Jan van Rees toernooi bij SEC was het spel grotendeels van de wedstrijden niet om over een huis te schrijven, wat het nodige kritiek opleverde.

Eemboys had in de eerste krachtmeting zeker 20 minuten nodig om de wedstrijd in handen te krijgen. In die tijd had Sportief reeds geprofiteerd van een slechte opbouw van Eemboys en was na een te zachte terugspeelbal op een 1-0 voorsprong gekomen. Het was even later aan Remco Giele te danken dat deze stand niet verdubbeld werd. Na zo'n twintig minuten op de klok wist Dennis Schaap de 1-1 binnen te knallen en kreeg Eemboys de wedstrijd beter onder controle. Nog voor rust werd Marco Kaasjager door het hart van de verdediging van Sportief weggestuurd en rondde koelbloedig af. Beide ploegen gingen met een 1-2 stand op het scorebord aan de thee.

Na rust begon Sportief opnieuw sterker en wist vrij snel met een mooi schot keeper Tim Luijken te verschalken. Luijken moest, net als Giele in de eerst helft, kansloos één goal toestaan en keepte verder een foutloos duel. Eemboys bleek uiteindelijk de sterkste ploeg en kreeg grote kansen. Nieuwkomer Jordy Bos zag 2 goals afgekeurd worden, maar Peter van Fulpen wist nog wel twee keer tot scoren te komen. Dit leidde tot een Baarnse overwinning, 2-4.

Midweeks werden er trainingen afgewerkt op het bekende toneel, maar ook het krachthonk van FTB werd gebruikt. De volledige A-selectie werd verdeeld over twee groepen die elk op een avond hun sessie afwerkte.

Met nog de nodig afwezige spelers, nam Eemboys deel aan het Jan van Rees toernooi bij SEC. Op dit vriendschappelijke toernooi werd Eemboys teleurstellend laatste en was Chris van de Graaf niet tevreden over het getoonde spel van zijn ploeg.

Er werd niet zo zeer onder gedaan voor de tegenstanders: tegen latere toernooiwinnaar SVM kregen de Baarnaars de beste kansen, al werd in de tweede helft een verdiend punt uit handen gegeven door een rake vrije schop. In het duel dat daarop, werd hetzelfde boek open geklapt. De kansen voor Eemboys, maar de treffer viel voor FZO met oud Feyenoord-talent Michael The in de gelederen. In de slotwedstrijd in de groepsfase verloren de Baarnaars opnieuw met minimaal verschil, 0-1.

De kruisfinale werd gespeeld om des keizers baard voor de zevende en achtste plek. Er was totaal geen organisatie meer bij Eemboys, waardoor zij als hekkensluiter het toernooi verlieten. Het positieve aan deze middag waren de eerste minuten voor Erik Overweter, Yassine Asag-Gau, Raymon Koops en oude bekenden Rutger Beukers en Robert van der Pol.

Het tweede serieuze oefenduel is dinsdagavond in een remise geëindigd. Op bezoek bij EDO in Utrecht werd er met 2-2 gelijk gespeeld door treffers van Kaan Karakoc en Kenneth de Bree.