Facebook Toestaan Niet toestaan

Eemboys 2 verliest in slotseconde bij Spakenburg

18 februari 2018 14:00

Eemboys 2 heeft zich in de uitwedstrijd met Spakenburg niet kunnen belonen met een zege. De ploeg van Ed de Groot zag concurrent Hees eerder die dag ten onder gaan, waardoor Eemboys bij een overwinning zichzelf voor ten minste een week ‘best of the rest’ zou mogen noemen.

Bij de spelers van Eemboys 2 leek de geweldige entourage, spelen in het stadion van SV Spakenburg, in de koppies te zijn geschoten. De ploeg van Ed de Groot hanteerde veelal de lange bal, waar juist het geweldige biljartlaken uitnodigde om vlot combinatiespel te spelen over de kunstmat. Spakenburg leek dit beter te begrijpen en de eerste dreigende aanval lag direct achter doelman Jamie de Groot in het netje.

Arjan Hamelink startte ondanks lichte pijntjes in de basis en dat succes verscheen bijna in het statistiekenboekje. Zijn voorzet werd door een verdediger met de hand tot hoekschop verwerkt, maar het niet als opzettelijk beoordeeld door de arbiter. Enkele ogenblikken later werd de Baarnaars wederom een strafschop onthouden. Waar Joppe Steenbeek over het been ging en ten aarde viel, kreeg hij vreemd genoeg de vrije schop tegen. Bij de bezoekers begon ook verdedigend blok Nick Franken aan de aftrap, al moest laatst genoemde zich na 20 minuten laten vervangen door Ricardo Koot.

Nog een noodgedwongen wissel aan Eemboys zijde, zorgde bijna voor succes. Ian van Hamersveld kampte met schoeiselproblemen en werd vervangen door Mike Knotters. De linksback zette Joppe Steenbeek vrij voor de keeper, maar de aanvaller faalde oog in oog met de uit zijn doel stormende goalie. Dit was een voorbode voor het tweede bedrijf. Nadat Spakenburg kort na rust de marge wist te verdubbelen, zorgde Joppe Steenbeek voor de Baarnse aansluitingstreffer. Enkele minuten later wist de thuisploeg het verschil weer te vergroten, 3-1.

Opgeven en je meerdere erkennen behoorde vandaag niet tot de mogelijkheden, want Eemboys speelde furieus in de tweede helft. Ondanks het goede veldspel, kwam de 3-2 van de voet van Ricardo Koot niet via een uitgespeelde aanval. De centrumverdediger besloot van een meter of 30 verwoestend uit te halen en verschalkte de keeper. Wat volgde was een frustrerend Spakenburg, dat de ploeg van Ed de Groot uit de wedstrijd probeerde te halen met de vele overtredingen. Eemboys creerde kans op kans en kwam in de 85ste minuut helemaal terug in de wedstrijd. Kenneth de Bree schoot een afvallende bal feilloos diagionaal binnen.

Met een puntendeling zouden beide ploegen niet veel zijn opgeschoten, dus perste Eemboys er nog maar een slotoffensief uit. Via het sterke middenveld, met de credits voor Kevin Lumaye Schuld en Nathan van Gisbergen, werden de aanvallers nog meerdere keren in stelling gebracht. Echter vergaten de blauwhemden zich te belonen en ging het in de absolute slotfase helemaal mis. Een onterecht gegeven inworp aan Spakenburg leidde de kans in, waarna de thuisploeg in de slotseconde met 4-3 kon zegevieren.

Eemboys zakt door de nederlaag naar plaats vijf in de competitie met 20 punten, 3 minder dan de nummer twee IJsselmeervogels dat twee duels extra nodig had om die punten bij elkaar te sprokkelen. Zaterdag zal Eemdijk verslagen moeten worden om aansluiting bij de subtop te houden.