Facebook Toestaan Niet toestaan

Eemboys 2 ook te sterk voor Huizen

29 september 2018 18:30

EEMBOYS 2 WINT IN HUIZEN

HUIZEN- Eemboys 2 heeft de 3-0 overwinning van vorige week een passend vervolg gegeven. Op een matig, droog veld won de ploeg van Wesley Haasjes en Wesley Ribberink met 1-2

Weinig kansen
Tijdens de eerste 30 minuten van de wedstrijd was Huizen 4 de betere en kreeg een kans op de voorsprong, maar pakte die niet. Bij Eemboys werd het spel gemaakt door middenvelders Sander Born en Ferdinand Molenaar, die op hun beurt Joppe Steenbeek en Jairo Osimani in stelling probeerde te brengen. Het leverde echter geen grote kansen op.

Koops

In de tweede helft waren de eerste mogelijkheden wel voor de gastheren. Een schot van ver werd gepakt door doelman Raymon Koops, die daaropvolgend ook nog een vrije trap keerde.

Kieft
Aan het spelbeeld van de eerste helft veranderde eigenlijk weinig, al drong Eemboys nu wel meer aan. Stefan Kieft kreeg een penalty, die hij zelf nam en door het midden scoorde: 0-1.

Wereldgoal
De treffer van Kieft zette de deur open naar meer. Een kopbal van Nathan van Gisbergen en een schot van Steenbeek vonden de goalie. Roy Burgwal scoorde wel, en op een geweldige manier. De rechtsback was mee naar voren en schoot een voorzet van Steenbeek vol in de rechterhoek: 0-2.

Werken
Achterin hield Eemboys goed stand, wat te danken was aan de sterk spelende Mo Abdi Aden, aanvoerder Nick Franken, Patrick de Vos en Burgwal. Een tegengoal kon alleen niet voorkomen worden en dus maakte Huizen in de 76e minuut de eretreffer.

Haasjes: 'Strijd gewonnen'
"In de tweede helft waren wij sterker, in tegenstelling tot de eerste helft", begon Wesley Haasjes zijn reactie. "Op voetballend- en conditioneelgebied de strijd gewonnen. Wel hadden we na de 0-2, en zelfs na de 1-2, meer moeten scoren."

Ribberink: 'Herpakt'
Wesley Ribberink was na afloop tevreden. "Na een mindere eerste helft, hebben we ons goed herpakt. Schouders eronder en veel beter voetbal. Complimenten voor het team en zeker de achterhoede."

Opstelling: Koops; Burgwal, De Vos, Franken, Abdi Aden; Born, Molenaar, Van Gisbergen; Steenbeek, Osimani, Kieft.