Facebook Toestaan Niet toestaan

Eemboys 2 souverein langs TOV in derby

27 oktober 2018 18:00

BAARN- Eemboys 2 heeft zaterdag de derby tegen TOV 4 gewonnen. In eigen huis werd het na een sterke tweede helft 5-1 voor de ploeg van Wesley Haasjes en Wesley Ribberink. Door de overwinning is de koppositie verstevigd.

Dat het de koploper tegen de hekkensluiter was, was aan de openingsfase niet af te zien. TOV begon beter en kreeg de beste kans, maar de inzet spatte tegen de lat.

Binnen een minuut
Toch nam Eemboys na zo'n twintig minuten de leiding door een goal van Roy Burgwal. Een minuut later verdubbelde Joppe Steenbeek de voorsprong: 2-0. Kaan Karakoç leek hierna uit een vrije trap te scoren, maar zijn poging werd gepakt door TOVs keeper.

Tegenaanval
De bezoekers wilden de achterstand uiteraard terugbrengen en dat lukte vlak voor de rust 2-1. Na rust moest doelman Raymon Koops twee maal redden, waardoor de voorsprong behouden bleef.

Beslissing
Nathan van Gisbergen zette de stand op 3-1 door een bal uit de kluts binnen te schieten. Vanaf dat moment kwam Eemboys niet meer in de problemen. Tim Luijken, die na de wedstrijd werd uitgeroepen tot Man of the Match, scoorde zijn eerste goal ooit. Op aangeven van Ferdinand Molenaar knikte de 'gelegenheidsspits' de bal goed binnen. Luttele minuten later maakte Arwin Johari, op assist van Sander Born, er met een knappe actie vanaf rechts 5-1 van. Zo is Eemboys, dat vandaag speelde onder de bezielende leiding van scheidsrechter Raymond Moleveld, deze competitie nog altijd ongeslagen koploper.

Haasjes: 'Orde op zaken gezet'
"In de eerste helft waren we niet fel genoeg, waardoor zij in de counter gevaarlijk konden worden", blikte trainer Haasjes na afloop terug. "Tweede helft hebben we orde op zaken gezet. Baltempo hoger, korter dekken en duels werden gewonnen!"