Facebook Toestaan Niet toestaan

Eemboys 3 verslaat koploper Nieuwland

8 december 2018 17:00

EEMBOYS 3 OVERKLAST KOPLOPER

AMERSFOORT- Het derde team van Eemboys is in vorm. Op bezoek bij ongeslagen koploper Nieuwland 5 werd het 1-3, na een fantastische eerste helft.

In de openingsfase was het balbezit vooral voor de thuisploeg, maar verder dan de 16 meter lijn kwamen zij niet. Wanneer Eemboys de bal had, was het merendeel breien op het middenveld of naar voren via de lange bal.

Effectief
Eemboys creëerde tot dat moment weinig kansen. Uitgerekend de tegenstander hielp Eemboys aan de voorsprong, nadat de keeper de bal tegen zijn eigen speler aan schoot en zo binnenviel: 0-1. Vlak hierna maakte Sam er knap 0-2 van, door weg te draaien en binnen te schieten. Enkele minuten later maakte hij ook de 0-3 met een heel fraai boogballetje. Aan de andere kant redde doelman Raymon twee maal goed. Het derde zat volledig in de wedstrijd en bleef aanvallen via onder andere Sam, Matthijs, Danny, Danniel en Furkan.

Volhouden
De tweede helft was volledig voor de thuisclub. Eemboys moest tegenhouden en dat lukte door zeer goed verdedigen van Dani, Jordi, Joey, Roy en Arwin. Ook waren er nog speelminuten voor Leon. In de blessuretijd werd het 1-3 uit een strafschop.