Nostalgie | De naam 'Eemboys'

25 maart 2021 16:00


Na een aantal serieuze gesprekken over de invulling van de selectie en spelersraad kreeg ik een appje over de naam Eemboys. ‘Wat betekent de naam eigenlijk?’ vroeg één van de clubjongens met een blauwwit hart. Er zit minder inhoud achter dan je wellicht denkt, maar dat het een toepasselijke naam is voor de voetbalvereniging moge duidelijk zijn.

Het is dinsdag 14 mei 1991 als Peter de Kleijn en Jan Pelt – vandaag de dag nog altijd penningmeester bij de club – een bezoek aan de notaris brengen. Een hand vol voetballers
heeft het initiatief genomen om een nieuwe Baarnse vereniging in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, nadat zij werden weggestemd bij BVV Baarn, daar BVV Baarn liever alleen verder ging met de zondag tak van hun sportvereniging. In het gebouw van toenmalig Bowlingcenter ‘Onder de Linden’ werd dit officieel gemaakt nadat de clubleden hun stem hadden uitgebracht. 
 
In het clubgebouw van ‘de Kleurvogel’ kwamen de initiatiefnemers bij elkaar om de nieuwe voetbalvereniging, die op zaterdag hun wedstrijden spelen, een naam te geven. De naam v.v. Eemboys kwam hieruit rollen en betekent “De jongens van de Eem”, daar zij hun thuiswedstrijden op Sportpark ‘Ter Eem’ spelen en de gelijknamige rivier op een steenworp afstand is gelegen.
 
Voetbalvereniging Eemboys, “De rivierjongens van Sportpark Ter Eem”

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!