Scheidsrechter

Vugts, G.R.

Accommodatie

Onbekend

Eemboys trof afgelopen zaterdag oude bekende Eemnes. In het verleden zaten de onderlinge wedstrijden vol strijd en passie. Beide ploegen promoveerden vorig seizoen naar de 3e klasse en hopen zich beide te kunnen handhaven. Trainer van der Graaf kon deze keer niet beschikken over Roy van der Meiracker(blessure) en aanvoerder Michael van der Meer(schorsing). Sander Born keerde daarentegen terug en nam plaats op de bank.

Eemboys begint direct fel aan de wedstrijd en laat zien dat het slechts voor de 3 punten de wakkenrendijk over is gekomen. Toch is het Eemnes dat na enkele minuten spelen een kansje krijgt maar Steven Daniels is op zijn hoede en werkt het gevaar weg. Eemboys staat goed en probeert met verzorgt voetbal tot scoren te komen. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen als in de 10e minuut Eemboys scoort maar dit doelpunt wordt door de grensrechter afgevlagd wegens buitenspel en scheidsrechter Vugts keurt het doelpunt af en zo blijft het vooralsnog 0 – 0. Na een klein kwartiertje is het dan toch raak een scherp genomen corner wordt door een Eemnes verdediger in het eigen doel gewerkt en zo is de stand dan toch 0 – 1 in het voordeel van de Inproba-formatie. Eemboys is de 1e helft duidelijk de bovenliggende partij en heeft nauwelijks iets te vrezen van de Eemnessers. Moet ook gezegd worden dat de verdediging vandaag ook weer staat als een huis. Eemboys krijgt wat kansjes maar moet tot de 35e minuut wachten alvorens de score verder wordt opgevoerd. Ferdi Caglayan stuurt met een sublieme steekpass Marco Kaasjager weg, die zijn tegenstander met een schouderduw te slim af is, Kaasjager vindt in de zestien Muzz Korkmaz die op zijn beurt de bal panklaar legt voor Dennis Schaap die koelbloedig Eemboys op 0 – 2 zet. Een verdiende voorsprong op dat moment en de Baarnaars spelen de 2e helft rustig uit en zo zoeken de spelers de kleedkamer op met een comfortabele 0 – 2.

De 2e helft een totaal ander beeld, Eemnes gaat opportunistisch spelen en zit nu feller op de bal en probeert met de lange bal de Eemboys defensie te ontwrichten. Eemboys komt er nog slechts sporadisch uit maar komt eigenlijk zelf ook niet of nauwelijks in de problemen. Patrick Staal herstelt een eigen fout met een schitterende sliding in het strafschop gebied. Bij de corner kruipt Eemboys door het oog van de naald als scheidsrechter Vugts een handsbal van Peter van Fulpen(ingevallen voor Muzz Korkmaz) over het hoofd ziet. Bij Eemboys is Sander Born dan in het veld gekomen voor de moegestreden Marco Kaasjager. In de 77e minuut lijkt Eemboys definitief de wedstrijd in het slot te gooien als Kaan Karakoc met een goede pass van Fulpen bereikt maar helaas voor Eemboys gaat zijn schot net voorlangs. Eemnes krijgt nog een goede schietkans maar gelukkig voor Eemboys gaat dit schot hoog over. Met nog 5 minuten op de klok gaat Eemnes alles of niets spelen en profiteert Eemboys van de ruimte. Een goede combinatie tussen van Fulpen en Schaap biedt uiteindelijk de ingevallen Anouar Ennahachi de kans om Eemboys 3e binnen te schieten. Ennahachi schiet in 1e instantie op de keeper maar in de rebound weet hij toch te scoren en beslist Eemboys de wedstrijd 0 – 3. Eemnes doet dan nog wat terug en scoort na miscommunicatie in de Eemboys verdediging de eretreffer 1 – 3. Scheidsrechter Vugts vindt het dan welletjes en zo eindigt de Eemderby in een 1 – 3.

Eemboys handhaaft zich door deze overwinning keurig in de middenmoot. Volgende week is er een vrij programma en op 31 oktober zal Eemboys aantreden tegen BVV.

Opstelling: Mitchell Garama, Patrick Staal, Freek Beemsterboer, Yassine Asag-Gau, Steven Daniels, Kaan Karakoc, Dennis Schaap, Muzz Korkmaz(64e Peter van Fulpen), Ferdi Caglayan(84e Anouar Ennahachi), Marco Kaasjager(75e Sander Born) en Erik Overweter.

Wissel: Nick de Graaf, Grensrechter: Wil Gersgaz